LIMBA CU MASLINE

Limba de vacuta nu te face sa vorbesti dialecte straine, dar din ea se face o mancarica cu gust delicat si desigur … criminal.

Ingrediente: 600g limba de porc sau vita, 2 linguri de ulei, 1 morcov, 1 patrunjel, ½ telina mica, 2 cepe, 200ml bulion, 1 foaie dafin, 24 masline negre mari, patrunjel verde

Se pune la fiert limba si dupa primul clocot se arunca apa. Se pune din nou apa fiarta, morcovul, patrunjelul si telina si se fierb impreuna pana se inmoaie limba. Aceasta se scoate si se curata de pielita. Apoi se taie feliute subtiri.

Intro craticioara se caleste ceapa si se stinge cu bulion. Cand ceapa este fiarta, se adauga o cana din supa in care a fiert limba si apoi sosul se paseaza cu blenderul.

In sos se pun feliutele de limba, foaia de dafin si maslinele (fierte anterior separat, cam 10 minute). Se fierb inca zece minute impreuna.

Zarzavaturile fierte se folosesc la alta mancare sau devin, alaturi de cartofi fierti garnitura la aceasta mancarica.

Nu mai este nevoie de sare, dar se pot pune felii de lamaie, decojite.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.