Lasagna de dovlecei


O falsa lasagna de vara absolut geniala. Merge ca antreu, merge si ca fel principal, merge oricum.

Ingrediente:
1 kg dovlecei
2 linguri faina
2 oua
50g unt
350ml lapte
100g cascaval ras
100g parmezan ras
sare,piper,nucsoara

Se prepara sosul Bechamel astfel : se topeste untul intr-o craticioara, se amesteca faina pana se omogenizeaza, se toarna laptele in fir subtire amestecand in continuu. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca in continuu pana cand se igroasa sosul. Se pune sare, piper si nucsoara rasa dupa gust. Se lasa sa se racoreasca dupa care se inglobeaza ouale. Se lasa sa se raceasca de tot si se amesteca cascavalul ras

Se spala si se curata dovleceii si se taie felii.

Intr-o tava de tort cu fundul tapetat cu hartie se aseaza un strat de rondele de dovlecei, se unge cu sos bechamel si se presara parmezan dupa care se repeta operatia dovlecei, bechamel, parmezan.

Se baga in cuptorul incins la 160-180 de grade si se coace cam o ora. E gata cand se rumeneste la suprafata.

Bun de te lingi pe degete!

1 Comment


  1. Si asta s-a bifat 😀 … intr-o maniera usor personalizata, ca nu aveam destui dovlecei si am completat cu o vanata. Reteta nu pare sa fi suferit din cauza asta, pentru ca n-a mai ramas nimic pentru a 2a zi

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.