Inghetata de rubarba si capsuni

M-am indragostit de rubarba si mai ales de culoarea ei. Desi la Cottage Poe vara se lasa asteptata, iar casutele sunt gata sa se transforme in “locuinte lacustre” pofta de inghetata este de nestapanit.

Ingrediente: 500g tije de rubarba, 100 ml apa, 300g zahar, 300g capsuni, 3 galbenusuri, 50ml lichior de portocale, 200 g frisca lichida, 150g iaurt gras, 100g biscuiti cu vanilie

Se face un compot din rubarba taiata in bucatele mici, apa si 150 g zahar. Dupa ce s-a racit se adauga 200g de capsuni si totul se paseaza cu blenderul. Se freaca galbenusurile cu 150g zahar si cu lichiorul de portocale intr-o craticioara tinuta deasupra unui vas cu apa care fierbe. Se bate frisca spuma.

Cand s-a racit, crema de galbenusuri se amesteca cu frisca, iaurt si pasta de fructe. Se adauga 100g capsuni taiate cubulete si biscuitii rupti in bucatele mici.

Se captusesc cu folie de plastic diverse forme de metal sau de ceramica si se orneaza pe fund cu felii de capsuni. Se toarna compozitia in forme si se pune la congelator, cateva ore.

Cand se serveste, se rastoarna, se scoate din forme si din folie, se taie felii si se orneaza cu gem de rubarba si cu fructe proaspete.

Acum vara poate sosi linistita….