Hachis parmentier

O varianta frantuzita a musacalei. Unde mai pui si ca-i mult mai usor de facut. Victima Vivi este un fan al acestei mancaruri de pe vremea cand o manca la Waterloo (restaurantul bineinteles)

Ingrediente:
1 kg cartofi
200 ml de lapte
75 g unt
100 g branza Gruyere rasa (se gaseste la Carrefour)
500 g carne de vita tocata
2 morcovi
1 ceapa medie sau o legatura de ceapa verde
2 catei de usturoi

Se curata cartofii si se pun la fiert. O data fierti se prepara un piure cu lapte si 50 de g unt pe care il sarati dupa gust.

Se curata si se toaca ceapa si usturoiul. Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mica. Intr-o tigaie se topeste untul si se calesc intai morcovii, cam un minut, dupa care se adauga ceapa si usturoiul. Dupa ce legumele au capatat culoare se adauga si carnea tocata. Se amesteca pe foc circa 10 minute. Se sareaza si se pipereaza.

Intr-o tava rectangulara cu margine inalta se aseaza compozitia de carne care se acopera cu piure de cartofi. Se presara deasupra branza rasa. Se baga in cuptorul inchis la 200 grade (mediu) si se lasa 15-20 de minute pana se gratineaza frumos. Merge cu o salatica verde.

Bon apetit!

1 Comment


  1. Seamana cu Shepard’s pie. Dar ce mi-e Franta ce mi-e Anglia. Tot mai buna chifteluta cu piure.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.