Gustarica italiana cu smochine si branza


Daca te uiti la retetele pe care le-am facut in ultima vreme, ai zice ca in Romania toamna se fac smochinele si nu prunele. Cert este ca din excesul de smochine rezultat in urma a diverse tarte a reiesit aceasta salatica delicioasa.

Ingrediente pentru 1 portie:
1 smochina
3-4 bile din branza capra sau gorgonzola
o mana de frunze de ruccola
1- 2 linguri samburi de rodie, eu nu am folosit dar am avut revelatia ca ar fi mers foarte bine
1 lingurita de aceto balsamico
1 lingurita de miere
1 lingurita ulei de masline

Taiati smochina felii. Faceti bile din branza si eventual le dati prin niste ierburi de provence. Eu am trisat si am folosit bile gata facute si date prin iarba. Asezati intr-un castronel frunzele de ruccola, presarati feliile de smochine si bilutele de branza.

Intr-o canita amestecati otetul cu miere si cu ulei si stropiti salatica cu acest dressing. Aici ar fi venit si etapa cu presaratul samburilor de rodie.

Bun si simplu!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.