Gulas


Dupa cum puteti vedea am dat-o pe regionalisme. Ce s-a intamplat de fapt este ca victima principala a vrut sa fac ardei umpluti dar, cum n-am gasit carne tocata ca lumea, am luat niste vita in ideea de a face un boeuf bourguignon, caci cocota statea de mult in cui. Ajunsa eu acasa am realizat ca vita+cocota = love&gulas. Asa ca zis si facut.

Ingrediente:
800g pulpa de vita, taiata cubulete cu latura de 3-4 cm 🙂
o conserva de 400 g rosii taiate cubulete, pentru puritani 2-3 rosii taiate cubulete
2 ardei grasi sau capia, taiati cubulete
o ceapa medie, taiata pestisor
3 catei de usturoi, taiati felii subtiri
1 legatura de patrunjel, tocat
1-2 linguri boia dulce
1 lingurita boia iute
2 foi de dafin
1 lingurita de otet
1 ardei iute, curatat de samburi si tocat
2-3 cartofi, curatati si taiati cubulete de 2 cm
1 lingura de zahar
1 lingura de chimen
sare si piper

Caliti un pic ceapa si usturoiul si apoi adaugati carnea. Intoarceti carnea pe toate partile sa prinda culoare, ca la orice tocanita. Lasati carnea sa fiarba in sucul propriu si, dupa 5-10 minute, adaugati foile de dafin, boia de ambele feluri, otet si zahar. Lasati 2-3 minute sa se dezvolte aromele dupa care adaugati rosiile cubulete si 200-300ml de apa.

Fierbeti la in ceaunul acoperit, la foc mic cel putin o ora pana ce carnea devine frageda. Eu am trisat un pic, am luat carne maturata de vitel si am folosit si cocota minune.

Adaugati cartofii, ardeii grasi si ardeiul iute tocat si mai lasati sa fiarba cam 15 minute pana se fac cartofii. Sarati si piperati dupa gust/

Atat eu cat si victima am mancat cate 2 portii. Buna de te lingi pe degete!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.