FURSECURI-NASTUREL, cu ghimbir


Imi place ghimbirul si l-as folosi in cat mai multe retete. L-am pus la pate de ficat, la supa de rosii sau la friptura de pui. De ce nu si la un desert? Asa ca am facut aceste nostime prajiturele. Chiar acum rontai nasturei langa un capuccino.

Ingrediente:
350 gr faina
100 gr nuci macinate
100 gr zahar
coaja de la o portocala
4 cm ghimbir
2 oua
150 gr unt rece
un praf de sare
100 gr gem de caise
50g martipan colorat
Preparare:
Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale.

Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu diametru de 3 cm
Deasupra, pe jumatate din discuri, am pus cerculete din martipan. Am facut gaurelele nastureilor cu scobitoarea.
Am asezat nastureii pe folia de silicon si i-am copt la 180 grade Celsius timp de 15 minute.

Ungem jumate din biscuiti cu gem de caise si acoperim cu banutii decorati.
Se pastreaza in cutii de metal.
Secret: ca la turta dulce folosim coji de portocala si de mere pentru fragezire. Mmmmmmmm!!!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.