FASOLE BATUTA

Stiti de ce nu prepar prea des aceasta reteta? Fiindca anuleaza tot ce este pe masa. Adica, musafiri sau colocatari navalesc pe fasolea „batuta” si nu mai observa nimic altceva. Incercati si va veti convinge! Garantat: reteta criminala.
Ingrediente pentru 16 portii:
• 1kg fasole boabe
• 6 catei de usturoi
• 5 cepe mari
• 100 ml ulei
• O lingurita de zahar
• O lingura de bulion
• Sare, piper

Mod de preparare
Fasolea se pune la fiert intr-o oala mare, cu apa calda. Cand incepe fierberea se scurge apa si se inlocuieste cu alta apa fierbinte. Se face aceasta operatie de 3 ori. Fierberea va dura in total cca 2 ore, pana cand boabele se sfarama usor.

Se scurge apa in care a fiert fasolea intr-un castron.
In oala in care este fasolea fierbinte se introduce blenderul si se paseaza. Daca e nevoie se mai adauga zeama fierbinte. La final se adauga sare si 2 linguri de ulei, apoi usturoiul pisat marunt.
Intr-o tigaie adanca cu uleiul incins, se prajeste ceapa, taiata pestisori. Se presara cu o lingurita de zahar. Se continua prajirea pana ceapa se rumeneste bine. Spre final se adauga o lingura de bulion pentru a colora uleiul din tigaie.Se toarna fasolea intr-un castron si se presara cu ceapa prajita.

Atentie: este o bunatate chiar criminala (calorii si prajeala…).
Secret: este la fel de reusita atunci cand se presara din fulgi de fasole deshidratata.
In acest caz folositi 4 pachetele.

Cel mai bine este apreciata fasolea batuta, la o ora dupa ce a fost preparata, pentru ca usturoiul sa-si dezvolte „parfumul”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.