DULCEATA DE RUBARBA

Campania de primavara a dulceturilor din 2012 a inceput!
Rubarba, sau rubarbar sau revent este o planta cu frunze mari de la care noi folosim petiolul frumos colorat in roz aprins.
Gustul dulcetei este surprinzator: dulce-acrisor, iar culoarea: mortala!

Pentru 4 borcanele:
• 1kg tije de rubarba, cat mai rosii
• 1kg zahar tos;
• 1 pastaie de vanilie;
• 1 lamaie

Se curata tijele se taie bucatele de 1-2 cm lungime si se lasa la macerat o noapte cu zahar intr-o cratita de inox.
A doua zi se pun la fiert, la foc mic, pana se leaga dulceata.
Se adauga zeama de lamaie si se mai da un clocot.
Se aseaza dulceata in borcanele, se acopera si se intorc pe capac pana cand se racesc.
Dulceata se serveste pe tava de argint, acopertita cu servetel brodat, in farfurioare micute din cristal, cu un pahar aburit de apa rece, alaturi. Ca pe vremea bunicii mele!