Curcan special

Cum a devenit curcanul meu SPECIAL? Ei bine: voi dezvalui procedeul meu, in continuare. O adevarata „reteta criminala”!

Pentru 4 -5 portii:
• 800g piept de curcan
• 400g ciuperci
• 2 cepe
• 2 catei de usturoi
• 2 linguri ulei
• 100 g unt
• 300 ml vin
• 1 kg cartofi
• 250 ml lapte
• 1 lingurita de zahar
• Cimbru, 2 foi de dafin, scortisoara
• Sare, piper, nucsoara

Mod de preparare:
Pieptul de curcan, taiat in cuburi se caleste intr-o cocota sau intr-o oala cu capac, cu o lingura de ulei amestecata cu 30 g de unt. Cand s-a albit carnea se adauga: vin, scortisoara, usturoi taiat feliute, cimbru, foi de dafin. Se pune capacul si se lasa la fiert, la foc mic, pana se inmoaie carnea.
Intr-o tigaie adanca se calesc intr-o lingura de ulei: ceapa taiata marunt, si ciupercile taiate feliute. Cand a scazut zeama se opreste focul.
Intr-o oala se pun la fiert cartofii curatati, spalati si taiati in cuburi. Se fierb 20-30 minute pana se inmoaie bine.
Se face un piure cu 70 g unt, nucsoara si 250 ml lapte fierbinte. Se pune sare si putin zahar.
Se aseaza intr-o tavita: un strat de ciuperci si ceapa, un strat de cubulete de curcan si un strat de piure.
Se pune totul la cuptor pentru 20-30 minute pana se rumeneste „specialitatea”.
Dezavantaje: se folosesc 4 (patru) recipiente pentru preparare, deci multe vase de spalat.
Avantaje: farfuriile vor fi linse de catre potentialele victime, deci mai multe vase „curate”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.