Curcan cu legume mediteraneene la cuptor


O friptura la tava mai deosebita. In caz ca va intrebati ce sunt legumele mediteraneene, ei bine sunt legume asezonate cu ierburi de provence :-). Ce ma tura vura aruncati niste chestii in cuptor si dupa o ora puteti manca o mancarica delicioasa ca in Provence.

2 pulpe dezosate de curcan
4 ardei grasi asortati taiati fasii
1 vanata
2 catei de usturoi
600 g rosii
50g masline asortate
2 fire patrunjel
2 lingurite ierburi de Provence
ulei de masline
sare si piper
zeama de la o lamaie

Se spala carnea si se sterge. Intr-un castron se amesteca 5 linguri de ulei de masline cu suc de lamaie, usturoi pisat, sare si piper. Se unge carnea cu acest amestec si se lasa sa se marineze la frigider 2 ore.

Se scoate carne din marinata, se scurge si se prajeste pe toate fetele. Se spala si se curata vinetele. Se taie rondele si se sareaza. Se lasa cel putin jumatate de ora sa lase apa dupa care spala si se scurge apa in exces. Se prajesc pe ambele fete intr-o tigaie de teflon.

Se incinge cuptorul la 200 grade – mediu spre tare. Se unge o tava cu ulei si se aseaza fasiile de ardei. Se presara ierburile de Provence si sare. se aseaza alaturi carnea si se stropeste cu marinata. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace cam jumatate de ora. Se adauga apoi rosiile taiate felii, vinetele si maslinele (eu am folosit rosii prunisoara, daca folositi rosii cherry puteti sa le lasati intregi), se amesteca legumele si se mai lasa la cuptor 15 minute.

Se presara patrunjel tocat si se serveste.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.