CREVETI PE ANDIVE

Alt aperitiv servit in familia „criminalelor” cu ocazia zilei de Pasti este acest fel exotic. Preparatul nu are nimic sfant, dar nici nimic diabolic.

Necesar, pentru 4 meseni:

– 20 creveti mijlocii, congelati
– O andiva mare
– 2 linguri ulei de floarea soarelui
– 50 g unt, 80-85%
– 4 linguri maioneza
– 2 lingurite zeama de lamaie
– ½ lamaie, sau limetta pentru ornat
– 100 g iaurt
– Sare, piper
– 50g alune sau nuci prajite

Pentru o „victima” se socotesc cate 4-5 creveti mijlocii de 5-6cm lungime, decorticati si congelati.
Intro tigaie se pun 2 linguri de ulei si cca 50 g de unt si apoi se adauga crevetii congelati. Se tin pe foc, pana scade toata apa si pana se inrosesc putin crevetii. Se scot crevetii cu o paleta si se pun pe servetele absorbante.
Se prepara un sos din 4 linguri de maioneza, zeama de lamaie, un iaurt mic, sare si piper.
Andiva se desface frunza, cu frunza. Se aseaza aceste „corabioare” pe platou, se umplu cu cate o lingurita de sos si se aseaza deasupra crevetii prajiti. Se stropeste preparatul cu putin din uleiul ramas in tigaie. Deasupra se presara alune sau nuci tocate marunt.

Eu am stropit platoul cu un spray de otet balsamic. Asa, de fitze.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.