Crema si jeleu de sampanie

Daca esti criminala prin vocatie, cand vezi rosu, deja pui la cale o noua fapta antisociala. Si ca sa fie mai periculoasa ii dai aspectul de desert.

Asa ca, ramasitele unei sticle de sampanie rosé aflata in frigiderul meu m-au indemnat sa pun la cale o noua reteta criminala.

 

Pentru 4 portii mari, sau 8 mici:

Crema de sampanie:
– 2 galbenusuri
– 50 g zahar pudra
– 150 ml sampanie rosé
– coaja si sucul de la o lamaie
– 1 pachet gelatina pudra, 10 g
– 2 albusuri
– 100 ml frisca lichida

Jeleul de sampanie

– 350 ml sampanie rosé

– 20 ml apa

– 3 linguri miere de albine

– un plic de 10 g de gelatina

Frisca cu gelatina

– 100g frisca lichida

– 5g gelatina pudra

– 20ml apa

Decor: 100 g struguri fara samburi

 

Se pun 10g de gelatina la inmuiat in 20ml apa rece. Dupa 10 minute se dizolva  timp de 30 de secunde la cuptorul cu microunde.

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga sampania. Incalzim foarte putin aceasta compozitie la microunde si apoi adaugam gelatina lichida. Albusurile le batem spuma si le adaugam in crema impreuna cu sucul si coaja de lamaie si frisca batuta. Omogenizam bine. Se pune aceasta crema in pahare transparente, cu picior si se da la frigider o ora, pana se intareste.

 

Se pun, din nou, 10g de gelatina la inmuiat in 20ml apa rece. Dupa 10 minute se dizolva  timp de 30 de secunde la cuptorul cu microunde.

Se amesteca mierea de albine, cu sampania si se incalzeste cateva secunde la microunde.
Turnam gelatina peste amestecul caldut cu miere, amestecind bine. Se amesteca energic pentru omogenizare apoi se trece compozitia printr-o sita deasa. Daca s-a format spuma deasupra, se poate elimina tamponand suprafata cu un servetel de hartie. Se toarna cu polonicul in pahare, peste crema de sampanie, se presara cateva boabe de strugure si se lasa, din nou, la frigider o ora.

 

Dupa ce s-au lichefiat cele 5g de gelatina la microunde se amesteca cu frisca putin calduta si se toarna peste jeleul de sampanie.

Eu am ornat cu circhini mici de struguri fara samburi, pe care i-am incrustat in frisca intarita.

 

Totul a stat iarasi la frigider, cam o ora. Sunt sigura ca , daca intorceam paharele cu capul in jos, rezistau si asa. Dar nu sunt, chiar terorista….

 

Comenteaza