Clafoutis de caise

Ar fi fost bine sa fie un tort pentru a sarbatori a o suta reteta dar trebuie sa recunoasteti ca si prajitura asta are un nume deosebit. Dupa nume ai zice ca e o chestie super complicata, in realitate e cea mai simpla reteta pe care am facut-o vreo data. Gustul este absolut delicios.

Ingrediente:
500 g caise
jumatate de baton de vanilie
3 oua
100 g zahar
coaja rasa de la o lamaie
75 g faina
200 ml lapte
1 lingura fulgi de migdale

Se incinge cuptorul la 200 grade (mediu). Se cresteaza caisele si se oparesc in apa clocotita. Se lasa sa se scurga si se decojesc. In mod normal nu sunt un fan al decojirii fructelor, in cazul acestei prajituri insa va recomand sa faceti chestia asta intrucat prajitura e foarte fina.

Se taie caisele decojite in doua si se golesc de samburi. Se cresteaza pe lung batonul de vanilie si se scoate miezul folosind un cutit.

Se bat ouale spuma cu zahar, coaja de lamaie si miezul batonului de vanilie. Se inglobeaza treptat faina si laptele. Se toarna compozitia intr-o forma de sufleu unsa bine cu unt. Eu am folosit o forma rotunda cu diametrul de 20 de centimetri. Se aseaza deasupra caisele, nu va speriati daca se vor duce la fund vor urca la suprafata ca urmare a coacerii. Se coace mai bine de jumatate de ora. Cand incepe sa se coaguleze presarati deasupra fulgii de migdale.

O nebunie!

1 Comment


  1. Nebunie de caise .. sau caise nebunesti … sau caiseala greceasca …. mare dilema. Nu putem iesi decat gustand.

Comments are closed.