CIORBA RADAUTEANA, VARIANTA DE VACARESTI

Victima mea de baza – Bogdan, impreuna cu nepotul nostru Manu au fost incercati cu aceasta reteta minunata. Este o ciorba minunata, pe care am gustat-o prima data chiar la Radauti. Apartine folclorului Bucovinean si “da clasa” multor mancaruri simandicoase.

1 pui intreg, de cca 1,2 kg
1 piept de pui mare, de cca 0,4 kg
2 morcovi
1 telina mica
1 pastarnac
1 ceapa mare
4 galbenusuri
smantana, 12%, 0,4 kg
otet, 2 linguri
sare, 1 lingurita
usturoi, 4 catei pisati

Intro oala de 4 litri se pun la fiert: un pui intreg, un piept de pui, sarea si toate zarzavaturile, intregi, netaiate. Se ia spuma si cand sunt toate fierte se scot cu o lingura cu gauri.
Se pastreaza doar pieptul de pui, care se taie bucatele mici (perpendicular pe fibre) si se pune inapoi in supa.
Intrun castronel se amesteca galbenusurile cu smantana. Se opreste focul si se adauga treptat smantana amestecata cu galbenusurile, otetul si usturoiul pisat.

ECIORBITA IN POLONICste cu muuuuuuult mai buna decat ciorba de burta.

PONT: Puiul intreg care a fiert in supa poate deveni un rasol servit cu legumele fierte si cu un sos facut cu maioneza, mustar si iaurt.

Din aceste ingediente se poate pregati in rasol cu maioneza+mustar+iaurt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.