Ciorba de burta

Aveti ciorba de burta? Asta se aude in fiecare zi la fiecare carciuma „ordinara” si la fiecare restaurant „de fitze”. Cum se putea ca bucataria noastra sa iasa din tipar?

Ingrediente
1 kg burta prefiarta, congelata, 500 gr oase de vita, 1 radacina de telina, 2 morcovi, 1 radacina pastranac, 1 legatura patrunjel, 3 cepe, 1 gulie mica, 10 ml otet, 4 galbenusuri, 100gr smantana (minim 20% grasime),6 catei de usturoi, sare.
Mod de preparare
Se pun la fiert: burta, oasele si legumele intregi. Se ia spuma. Se lasa sa fiarba 3-4 ore cu sare, la foc moale. Se scot legumele dupa 40 minute. La sfarsit se pune usturoiul pisat si se opreste focul.
Dupa 10 minute se strecoara zeama si se adauga burta taiata felii subtiri si otetul. Se bat galbenusurile cu cu smantana intr-un bol, turnind putin cite putin zeama fierbinte. Se adauga ouale cu smantana in ciorba. Se aduce din nou la punctul de fierbere si se opreste focul.
Mod de servire
Dupa ritual, se serveste cu: smantana, argei iuti, mujdei de usturoi si gogosari murati taiati „fideluta” in chip de decor.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.