PRAJITURICA DEMENTA


Pentru ca preferata verisoarei mele este ciocolata cu menta si pentru ca am menta verde in jardiniera din balcon am pregatit o prajiturica de lux.

Ingrediente, pentru 12 prajituri:
• Ciocolata neagra 200g
• Unt, 80g
• Zahar, 70g
• 2 oua
• 1 lingurita esenta de menta
• ½ lingurita de praf de copt
• 125 g faina
• 100g frisca
• 200g ciocolata „after eight”

Mod de preparare:
Se topesc la microunde 100g ciocolata si untul. Dupa ce se racesc, se adauga ouale batute, zaharul, esenta de menta si treptat faina amestecata cu praful de copt. Eu pun intotdeauna si un strop de zeama de lamaie.
O tava mai mica (cam jumatate din tava de aragaz) se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt. Se toarna jumatate din aluat si se coace pe jumatate in cuptorul incins dinainte la 180 grade.
Se scoate tava si se pun ciocolatelele „after eight” intr-un strat pe toata suprafata prajiturii. Se toarna deasupra restul aluatului si se continua coacerea, cam 30 de minute in total.
Dupa ce prajitura s-a racit bine, se taie in bucati cu o forma rotunda. Deasupra se toarma ganash (ciocolata adaugata in frisca fierbinte).
Se decoreaza cu firisoare de ciocolata alba si cu frunzulite de menta.
Sau cu frisca batuta…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.