CIOCANELE MARINATE, cu chimen


La noi in familie s-a nascut o pasiune noua: aroma de chimen. Il punem pe placinte, pateuri sau in supa. De aceasta data l-am pus in ……… lapte batut. Iata motivul!
Pentru 3 portii:
• 6 copanele inferioare, de pui
• 300 ml lapte batut
• 2 lingurite de chimen
• 1 lingura de miere
• 3 catei de usturoi
• 2 linguri de ulei
• Sare, piper
Intr-o punga de plastic se pun copanelele, laptele batut, chimenul, mierea, uleiul, usturoiul bine pisat, sarea si piperul. Se inchide bine punga si se lasa la frigider 4 ore.
Se incinge bine cuptorul. Intr-un vas se pun copanelele cu marinata, cu tot.
Se coace totul 45-50 minute pana ce carnea este rumenita bine, pe toate partile.
Cand se serveste fripturica, se pun cate 2 copanele pe farfurie, cu putin sos din tava. Se mai poate presara putin chimen deasupra. Alaturi eu am pus salata mea preferata din andive cu lamaie.
Pofta buna.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.