CHIFTELUTE IN STIL MAROCAN


Nu am respectat in totalitate reteta de „chiftelute marocane”. Din pacate nu am avut carne tocata de miel. Dar, si din carnea tocata de vacuta a iesit o mancarica buna si exotica. Desigur „fusion-criminala”.
Pentru 4 portii:
– 500g carne tocata de vita, slaba
– 2 cepe mari
– 2 linguri ulei de masline
– 400 g supa de pui
– 1 lamaie
– Ghimbir, cam 8 cm
– 200 g rosii pasate
– 1 lingurita scortisoara
– 1 lingurita chimen macinat
– 100 g masline fara samburi, tocate
– 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:
Se toaca cele doua cepe cat mai marunt. Se rade coaja de lamaie.
Se curata si se rade ghimbirul.
Din carne tocata, jumatate din ceapa tocata, coaja rasa de lamaie, sare, jumatate de legatura de patrunjel tocat, scortisoara si chimen se fac chiftelute mici, cat o nuca.
Intr-o cratita se pune restul de ceapa si ghimbirul la calit in uleiul incins. Deasupra se toarna zeama de la o jumatate de lamaie, supa fierbinte si bulionul.
Apoi se adauga maslinele, chiftelutele si cealalta jumatate de lamaie, taiata in sferturi. Se continua fierberea, cu capac 30 minute si apoi fara capac pana se ingroasa sosul, cam 10 minute. La sfarsit se presara patrunjel verde, tocat.
Eu am servit aceasta mancarica acrisoara cu piure de cartofi, morcovi si praz.
Victima mea numarul unu a reactionat gradual. Intai a gustat si a ramas pe ganduri. La a doua incercare a declarat ca e foarte buna. Si apoi si-a mai pus o portie.
Succes total!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.