Cheesecake cu ciocolata si cu macarons


Iata reteta unui tortulet pe care l-am facut asta vara pentru aniversarea lui George ca urmare a cererii exprese a victimei de a avea un tort cu multa ciocolata si cu branza. Zis si facut, tortul a fost un deliciu. E un tort care merge facut in orice anotimp caci slava Domnului ciocolata se gaseste mereu.

Ingrediente:
Blat:
200g biscuiti cu ciocolata
100g unt
25g zahar brun

Crema:
500g ciocolata neagra
300g mascarpone
300g branza philadelphia
200g zahar brun
100ml rom
100g macarons sau amaretti
cacao pentru decor

Sfaramati biscuitii cu ciocolata in robotul de bucatarie. Daca nu aveti un robot folositi un facalet si o punga sau un servet in care infasurati biscuitii. Topiti untul si amestecati zaharul in el pana cand se dizolva. Amestecati untul indulcit cu biscuitii si presati compozitia pe fundul imbracat in hartie de copt al unei forme de tort cu diametrul de 24cm. Tineti forma la rece cat timp preparati crema.

Amestecati cele doua tipuri de branza si bateti-le bine ca sa se aereze un pic. Adaugati la branza, in timp ce continuati sa bateti cu mixerul, zaharul, urmat de romul turnat in fir subtire. Topiti ciocolata la microunde sau la bain-marie si turnati-o in compozitia de branza. Sfaramati usor macaronii si inglobati-i in compozitie. Turnati crema in tava de tort si nivelati suprafata tortului.
Lasati 2-3 ore la rece.

O data ce s-a intarit crema, pudrati cu cacao, scoateti din forma prajitura si serviti-o. Pentru ca a fost o ocazie festiva eu am decorat tortul cu ciocolata alba pe care am transferat un model.

O nebunie!