Da, ati citit bine acest chec are foarte multa ciocolata. Em am folosit rom si Grand Marnier dar puteti sa il inlocuiti pe cel din urma cu vin rosu. Ce pot zice e usor de facut si e o nebunie.
Ingrediente
200 g unt
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
4 oua
2 linguri rom
2 linguri cacao
250 g faina
2 lingurite praf copt
150 g ciocolata amaruie rasa
50 ml Grand Marnier sau vin rosu
coaja rasa de la 2 portocale (optional)
Glazura:
150 g ciocolata alba
Se rade ciocolata pe razatoarea mare sau pur si simplu se toaca in bucatele mici.
Se bate untul moale cu zahar, zahar vanilat si scortisoara pana se omogenizeaza. Se inglobeaza ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare. Se bate compozitia pana se dizolva zaharul. Se adauga romul, coaja de portocale si Grand Marnier.
Se incinge cuptorul la 175 grade (mediu). Se adauga faina, cacao, ciocolata rasa si la final praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
Se coace circa 60 de minute, ca sa va dati seama cand e gata incercati cu o scobitoare. Se scoate pe un gratar si se indeparteaza hartia de copt. Cand se raceste complet se topeste ciocolata alba si se glazureaza checul. Pentru mai mult efect puteti presara niste ciocolata neagra rasa deasupra.
Bon apetit!
Permalink
DRAGA ANCUTA,
SAMBATA ASTA VOI FACE CHEC-UL TAU BETIV – AM SAVURAT O FELIE SI MI-A PLACUT FOARTE MULT, MAI CU SEAMA CA POT SA-L IAU CU MINE ATUNCI CAND VOI PLECA IN AFARA BUCURESTIULUI – BRAVO SI MULTUMESC PENTRU IDEE – CU SIGURANTA MA VOI GANDI LA TINE CAND AM SA-L FAC – DEOCAMDATA NU-I SPUN NIMIC DOINEI, DORESC SA-I FAC SURPRIZA.
CU DRAG, FLORI
Permalink
Imi ploua in gura de juma de ora…il voi incerca.
Permalink
checul betiv a fost o minunatie – nu am dat ciocolata prin razatoare ci am taiat-o bucatele care nu s-au topit la cuptor si textura chec-ului arata extraordinar – a fos foarte apreciat de prieteni si rude – din compozitia de mai sus mi-au iesti doua checuri – am folosit tavi speciale de chec, mai inguste – multumesc pentru reteta