CANOLI


Am respectat cu fidelitate indicatiile retetei afisate pe cutia formei din silicon, recent achizitionata. Au rezultat niste prajiturele grozave, chiar criminale.
Pentru 28 de mini canoli: 275 ml lapte gras; 1 baton de vanilie; 135 g zahar tos; 1 ou intreg si 2 galbenusuri; 30 ml rom; 30 g de unt 80-85%; 55g faina; 60g amidon
Tempo: 8 ore pentru infuzarea vaniliei in lapte + 24 ore pentru “infratirea” compozitiei + 40 minute coacere
Steps:1. Se fierbe laptele. Se taie in doua batonul de vanilie, se scot semintele si se scufunda totul in laptele fierbinte. Se lasa la infuzat 8 ore, sau peste noapte. Apoi se scoate batonul de vanilie.
2. Intrun castron se freaca, cu mixerul, ouale cu zaharul pana se albesc. Se adauga, NUMAI in aceasta ordine: romul, untul topit, faina, amidonul si laptele. Se lasa totul in frigider 24 ore.
3. Se incinge cuptorul la 200 grade. Se amesteca compozitia, scoasa din frigider, dupa cele 24 ore. Forma de silicon se aseaza pe o tava de cuptor, pentru a nu se deforma. In forma de silicon se toarna compozitia, care este destul de lichida. Se pot umple golurile aproape pana la refuz.
4. Se coc cam 35-40 de minute. Prajiturelele vor creste “spectaculos”.
5. Se lasa sa se racesca in forme si se scot foarte usor, chiar fara rasturnare.

Se pot servi la o cafea, la o masa festiva, la o intalnire intre fete.
Sunt minunate si merita asteptarea de 36 de ore.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.