Cannelloni cu carne, in sos de spanac

Tot la mancarea de inspiratie italiana ma intorc din cand in cand. Fara sa vreau am reusit o combinatie magistrala. Clasicele cannelloni s-au scaldat intr-un piure fin de spanac. Magistrale!

Pentru 4 portii:
• 8 canellonni (Panzzani)
• 4 catei de usturoi pisat
• 2 cepe tocate marunt
• 200g carne de vitel tocata
• 2 linguri ulei de masline
• 1 ou
• 400g rosii pasate
• Sare, piper, cimbru
• 500g spanac congelat, tocat
• 1 lingurita de Vegeta
• 100g cascaval
• 4 oua de prepelita

Preparare:
Se pregateste umplutura pentru cannelloni. Intr-o tigaie se rumenesc rapid 2 catei de usturoi pisati si o ceapa tocata intr-o lingura de ulei. Se adauga carnea tocata si se continua calirea pana dispare zeama lasata de carne. Se adauga 4 linguri de rosii pasate, sare, piper si putin cimbru si se mai fierbe totul 5 minute. Se pune un ou intreg si se amesteca pana se coaguleaza. Se opreste focul si se lasa totul sa se racoreasca.
Separat, se pregateste piureul de spanac. Se calesc ceapa si usturoiul se adauga spanacul si restul de rosii pasate.
Eu folosesc Vegeta doar la spanac si la pilaf, carora le da un gust deosebit. Adaug si o lingurita de Vegeta si mai fierb 5 minute.
In tava de cozonac se pune un “pat” din piure de spanac. Se pun apoi tevile “cannelloni” umplute cu carne. Se toarna deasupra restul de sos de spanac. Se rade cascaval si se pun 4 oua de prepelita sparte in patru adancituri.
Se acopera totul cu folie de aluminiu si se coace la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 de minute. Se scoate folia si se mai lasa 5 minute in cuptor, pentru rumenit.
Eu am pregatit 8 cannelloni pentru 4 portii… nu stiu cum s-a intamplat dar s-au mancat rapid de catre 3 persoane. Oare cum au impartit?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.