BUDINCA DIN PASTE, dietetica

Daca ai „o zi proasta” si nu ai chef sa gatesti ceva complicat sau sofisticat, iti recomand simpla si onesta budica din paste si branza. Daca-i adaugi dulceata sau sirop devine chiar un desert „criminal”.
Pentru opt portii:
– 300 g paste fara ou (spaghete, macaroane, taitei, fidea, etc)
– 500 g branza de vaci
– 100 g branza telemea
– 100g unt, cu 85% grasime
– 2 linguri de pesmet
– 4 oua
Prima miscare? Desigur, se incinge cuptorul!
Se tapeteaza cu putin unt si pesmet o forma de budinca
Intrun castron se amesteca branza de vaci, telemeaua rasa, untul si ouale.
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg printro sita si se rastoarna peste amestecul de branza si oua. Se amesteca totul cu o furculita si apoi se rastoarna in forma de budinca.
La cuptor, la 180 grade, coacerea dureaza 30-40 minute. Se vede cand este gata fiindca budinca se incheaga si se rumeneste deasupra. Cand s-a racorit se rastoarna pe platou.
Pentru diferite gusturi se pot pune deasupra: chimen, cascaval ras, smantana sau zahar, dulceata miere…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.