British fish pie

Cu multa precautie am incercat o placinta englezeasca. Trebuie multa atentie la dozarea condimentelor, dar merita!
Rezultatul (spectaculos) a fost mirarea victimei: „Nu ma pot opri din mancat!”.

Pentru 4 portii:
• Un macrou afumat
• 600g file de cod
• 800ml lapte
• lingura de faina
• 4 lingurite mustar Dijon, cu boabe
• 2 lingurite cu capere
• 1 legatura de patrunjel
• ½ lingurita nucsoara macinata
• 200g mazare conservata
• 1 kg cartofi
• 100g unt
• Sare, piper
• 1 lingura parmezan ras

Se fierbe laptele. Se opareste macroul afumat in 500ml de lapte fierbinte
si se lasa cam 30 de minute in craticioara.
Se strecoara laptele care se va folosi apoi pentru sos. Macroul se curata de piele si de oase, apoi se rupe in bucati. Tot in bucati maricele de 2-3 cm se taie si fileul de cod.
Intr-o cratita se topesc 50g de unt in care se dizolva faina. Totul „se stinge” cu laptele „afumat” fierbinte. Cand sosul s-a ingrosat se adauga in el: mustarul, caperele, patrunjelul tocat, sarea si piperul. Apoi se pun: pestele afumat si cel crud.
Separat se prepara un piure din cartofi, lapte si unt.
In forma de copt se pune mazarea si se toarna deasupra sosul cu pestele. Se aseaza deasupra piureul si se presara parmezan.
Totul se coace la 180 grade, cam 30 de minute.
Eu am pus alaturi o salata de rucola cu rosii stropita cu otet balsamic.
Normal, merge cu bere…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.