Briose “mentosane” cu ciocolata

Se pregatesc provizii dulci in bucataria de la Cottage Poe pentru viitorii oaspeti. Desigur, nu puteau lipsi niste briose. Pentru culoarea locala s-a folosit menta din gradina pensiunii.

Pentru 12 briose:
• 180 g faina
• 125 ml lapte
• 2 oua
• 2 lingurite praf de copt
• 50 g unt moale
• 100 g zahar
• 100 g ciocolata 70% cacao
• 50ml sirop de menta
• esenta de menta
Pentru glazura-ganache:
• 100g ciocolata 70% cacao
• 100ml frisca lichida

Se topeste ciocolata rupta in bucatele in laptele cald. Se amesteca bine pana cand ciocolata este topita de tot si apoi se lasa la racit.
Se bat ouale cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga untul moale.

Se amesteca compozitia de ciocolata si lapte, siropul de menta, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si esenta de menta.

Se tapeteaza formele de briose cu cosuletele de hartie si apoi se dau la cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute, la foc potrivit.

Dupa ce s-au racit, briosele se orneaza cu ganache si cu crengute de menta.

Parfumul degajat din cuptor este de mentosan sau de pasta de dinti? Noroc cu ciocolata!!!

Comenteaza