Briose de iarna cu ciocolata si cu merisoare


Ei bine da, stiu si eu sa fac briose. Varianta de fata e delicioasa, si cu un pic de ciocolata si cu fructe din tara Mos Craciun. In plus se fac repede, se coc repede si se dau si mai repede.

Pentru ca e ultima reteta pe anul asta, va urez La multi ani, un an nou plin de bucurii, de dulcegarii si de bunatati criminale!

Ingrediente pentru aproximativ 12 bucati
250g faina
2 ligurite de praf de copt
1 lingura cacao
1 lingurita de scortisoara
85g zahar brun
85g merisoare uscate (se gasesc la Real, la Cora, la Auchan, la Plafar doar pretul difera)
25g ciocolată neagra, tocată
125g iaurt
125ml lapte
3 linguri ulei de floarea-soarelui
2 oua, batute spuma

Incalziti cuptorul la 180 grade – mediu. Asezati hartie pentru briose in gaurile unei tavi pentru briose. Mie mi-ai iesit 11 bucati dar puteau sa-mi iasa si 12. Daca nu aveti tava de briose asa mare se pot coace si mai multe serii.

Puneti faina, cacaua, praful de copt şi scorţişoara într-un bol. Adaugati amestecand zaharul şi merisoarele. Topiti ciocolata la microunde sau la bain-marie, amestecati si lasati sa se racoreasca.

Separat, amestecati iaurtul cu laptele, uleiul si ouale. Faceti o gaura în mijlocul amestecului de făină si turnati lichidul amestecand încet. Inglobati ciocolata topita amestecand bine. Turnati compozitia in formele de briose, avand grija sa nu le umpleti, trebuie sa fie pline pe jumatate, cel mult trei sferturi pentru ca ele vor creste. Coaceti 15-20 de minute pana cand o scobitoare infipta in mijlocul unei briose iesi curata. Le scoateti din forma de briose si le lasati sa se raceasca pe un gratar.

La multi ani 2013!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.