Briose cu prune


Mi-am cumparat acum ceva timp o forma din silicon pentru briose. Si cum nu reusisem inca sa o folosesc azi de dimineata am cautat o reteta de briose si iata ce a iesit.

Ingrediente
3 oua
125 g zahar
1 plic zahar vanilat
80 g unt
3 linguri rom
300 g faina
2 lingurite rase praf de copt
300 g prune (eu am pus din compot)

Cuptorul se incinge la 180 de grade. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul tos si cu zahar vanilat si cu rom. Se topeste untul si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga la galbenusuri, se amesteca dupa care se amesteca si faina si praful de copt stins cu lamaie. La final se adauga albusul batut spuma.

Se spala prunele si se curata de samburi si doua treimi din cantitate se taie cuburi mari si se inglobeaza in aluat. Restul de prune se taie felii.

Se unge o forma de briose (daca folosit o forma de silicon nu e nevoie) sau se pun foite din hartie speciale pentru briose. Se pune aluatul in forme cu o lingura si se incrusteaza cateva felii de prune. Se coc in cuptorul preincalzit 30 de minute. Se scot, se lasa sa se racoreasca si se scot din forma. Se pudreaza cu zahar praf cat sunt inca calde.

Eu nu le-am pudrat cu zahar dar le-am ornat cu o glazura de zahar.

Yam yam!

4 Comments


  1. Din pacate, nota 9 si pentru reteta si pentru decoratiuni.
    Asteptam imbunatatiri.
    Am vazut o reteta de briose cu zahar brum si miere. Oare e mai buna?


  2. Nota 11 de la mine. Media: 10.


  3. Nota 11 si de la mine.
    Cred ca ies de nota 12 daca au si ceva prune in interior :-P.


  4. Cred ca si Patric o sa dea o nota buna.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.