BRIOSE CU MASLINE


Desi eu am preparat aceste briose minunate in 60 de exemplare, iata reteta doar pentru 20.
Sunt asa de bune si aspectuase incat se pot prepara mai des, pentru micul dejun sau chiar pentru mese festive.
Unde pui ca sunt si foarte usor de facut ….

100 g masline negre si verzi, fara samburi si tocate in inele
• 50 g ardei rosu taiat in cubulete
• 50 g cascaval, taiat cubulete
2 cepe verzi, cu frunze cu tot, tocate marunt
• 200 ml ulei de masline sau floarea soarelui
• 250 ml iaurt
• 500 g faina
• 3 oua
• 1 plic praf de copt
• Sare, piper
In plus: forme de briose din silicon sau aluminiu (de unica folosinta) care se pun in tava speciala de briose (cu adancituri).

Intr-un castron mai mare se mixeaza ouale pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul, iaurtul, cascavalul, sare si piper alb dupa gust.
Praful de copt se amesteca cu faina cernuta si se amesteca cu ouale, apoi se adauga la final si maslinele, ceapa verde si ardeiul si se amesteca bine cu lingura.
Desi compozitia contine ulei si nu e nevoie sa ungeti cu absolut nimic formele de briose, totusi … intotdeauna daca ungi o forma cu unt, rezultatul are mai multa valoare si aroma.
Turnati din compozitie in forme, pana la trei sferturi pt. ca va creste in timpul coacerii.
Se introduc tavile de briose in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu timp de 30-45 de min., incercand cu o scobitoare daca sunt gata.
Se pot orna, inainte sau dupa ce s-au copt cu masline, frunze de dafin, crengute de cimbru, sare de mare, etc.

1 Comment


  1. Nebunie ce sa mai

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.