Briose cu ciocolata si miez de portocala

Pentru ca imi doream tare mult sa fac niste briose am cautat mult o reteta care sa-mi placa. Pana la urma am gasit una dar am mai modificat-o un pic si iata ce a iesit.

Ingrediente
260 g faina
4 linguri de cacao
2 lingurite de praf de copt
2 oua
100 g miere
100 ml ulei
250 ml lapte batut
coaja de la o portocala
3 linguri Grand Marnier
200 g dulceata de portocale.

Se incinge cuptorul la 180 grade (mediu). Se tapeteaza cu hartie speciala formele de briosa, ca sa va orientati un pic mie mi-au iesit 14 bucati.

Se bat ouale, se inglobeaza mierea si apoi in fir subtire uleiul. Se adauga laptele batut, coaja de portocala si cele 3 linguri de Grand Marnier. Se inglobeaza mai apoi faina, cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se repartizeaza compozitia in forme si se pune in mijlocul fiecareia cate o lingurita de dulceata de portocale. Daca vreti ca dulceata de portocale sa nu se vada, eu asta am vrut dar n-am reusit, puneti jumatate din aluat in forma, lingurita de dulceata si mai apoi restul de aluat.

Se coace cam 25 de minute, se pot incerca cu o scobitoare ca sa vedeti cand sunt gata.

Tare bune la o cafeluta!

1 Comment


  1. Mie imi place ca se vede umplutura. As fi pus si niste migdale sau nuci, pentru textura.
    Am mancat una, foarte buna.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.