Briose cu caise


In exclusivitate pentru prima data un fotoreportaj explicit. Senzational nemaipomenit! Pana la urma e vorba doar de niste briose cu fructe, deci nimic fantastic.

Ingrediente pentru aproximativ 14 bucati

250 g faina
2 lingurite praf de copt
3 oua
100 ml ulei
200 ml lapte batut
200 g caise
125 g zahar
50 g crema de branza de vaci

Optional ornare cu crema de branza:
150 g crema de branza de vaci
50 g unt
1 lingura zahar pudra
1 plic intaritor de frisca
3 linguri zeama de lamaie
colorant alimentar si bombonele colorate(si mai optional)

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se aseaza in forme de briose suporturi de hartie.

Se spala caisele, se scot samburii si se toaca cubulete.

Se separa ouale si se bat albusurile spuma. Se amesteca gabenusurile cu zahar pana se albesc dupa care se toarna in fir subtire uleiul amestecand. Se aduga laptele batut, branza de vaci si se amesteca. Se adauga faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se amesteca. Se inglobeaza spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus.

Se umplu pe jumatate formele, se presara fructele dupa care se mai adauga aluat astefel incat sa nu ajunga la marginea formei de briosa (briosele vor creste destul de mult si nu vreti sa va dea pea afara). Se coc circa 40 de minute, pana cand veti observa ca s-au rumenit. Se scot din cuptor si se lasa sa se racoreasca cateva minute in forma dupa care se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema amestecati toate ingredientele precizate mai sus (ar fi bine sa folositi unt moale), intaritorul de frisca la sfarsit si se bate compozitia pana incepe sa se intareasca. Intrucat eu nu am gasit colorant alimentar am folosit un clasic: sofran. Va rog foarte mult sa nu ma intrebati ce e sofranul. Se spriteaza crema pe briose si se presara bombonele de zahar.

Yam yam

1 Comment


  1. DA, nota 10 pentru prezentare.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.