Briose ciocolapte

Anul 2012 se incheie pentru inculpatele de la „Retetecriminale” cu nesfarsite tavi de briose. Din placerea de a crea decoratiuni de fondant coacem un numar infinit de briose. Nu suntem „criminale” degeaba fiindca schimbam mereu reteta.
Pentru 12 briose:
• 280g faina
• 100g zahar
• 2linguri de cacao
• 1ou
• 1pac praf de copt
• 250ml lapte batut
• 125g unt topit
• 100g ciocolata cu lapte
• coaja portocala
• sare

Ca la orice briose avem doua amestecuri.
1. parte uscata: faina cernuta + ciocolata maruntita + praful de copt + cacao
2. parte umeda: oul batut cu zaharul + untul topit dar rece + laptele batut + un praf de sare + coaja de portocala

Pasul urmator este amestecarea celor doua compozitii.
Se aseaza cu lingura compozitia in formele de briosa tapetate cu hartiute speciale.
Coptul dureaza cam 25-30 de minute la cuptorul incins la 180 grade.

Si apoi, dupa ce se racesc, urmeaza distractia. Se decoreaza cu fondant, bombonele, zahar pudra, etc.

Succes si multa imaginatie!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.