Briose cioco-afine

Fulgii din ciocolata amaruie si afinele alcoolizate sunt surprizele din aceste briose micute. Iar inimioarele stralucitoare de deasupra sunt tot cu ciocolata.
Pentru 12 briose sau 16 mici:
• 250g faina
• 150g zahar
• 2linguri fulgi de ciocolata
• 1ou
• ½ pachet praf de copt
• O lingurita de zeama de lamaie
• 200ml lapte
• 110g unt topit
• 2 linguri afine din afinata
• sare

Preparare in 7 pasi:
Pasul 1: incingem cuptorul la 180grade.
Pasul 2: pregatim formele de briose cu hartiute speciale
Pasul 3: intr-un castronas amestecam faina cernuta + zaharul + praful de copt
Pasul 4: in al doilea castronas amestecam oul batut cu + untul topit dar rece + laptele + un praf de sare + zeama de lamaie
Pasul 5: se amesteca cele doua compozitii si se adauga fulgii de ciocolata si afinele.
Pasul 6: se aseaza cu lingura compozitia in formele de briosa tapetate cu hartiute speciale.
Pasul 7: se dau la cuptor cam 25-30 de minute si se incearca cu scobitoarea daca sunt bine coapte.

Cand s-au racit se decoreaza, se ambaleaza si se pun in sacul lui Mos Craciun.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.