BOMBOANE CU CIOCOLATA „MARK”

O potentiala victima, Mark, implineste in curand 30 de ani. Il consider destul de matur sa faca fata creatiilor mele “cioco-criminale”. Deci, azi m-am jucat cu muuuuuuuuuuulta ciocolata pentru a trimite la Berlin dovada elixirelor mele. Pentru ca mi-am adus de la Paris forme din silicon pentru bomboane si chiar pentru litere mi-a facut mare placere sa creez niste mici minuni.
Desi nu este o noutate pentru creatiile “criminale” am pus si fotografia tortului meu Sheser, inspirat din reteta adversarei Ancuta. In onoarea ei am respectat intrutotul si cu succes reteta sa.

200g ciocolata amaruie, 100 g martipam; afine din afinata, visine din visinata, migdale, nuci, zahar pudra, vanilie, rom, whiskey, cognac, ornamente, etc.

Ciocolata se topeste la microunde, cam 2 minute pentru 200g, la puterea 750 W. Cat e calda se amesteca cu o lingurita si se pun cateva picaturi de ulei, pentru luciu.

Se pune ciocolata cu lingurita in forme, umplandu-le cam pe jumatate.
Afinele, visinele sau alte fructe conservate in alcool, sau chiar proaspete se pun pe servetele de hartie pentru a se usca, cat mai bine. Se infasoara cate o afina in martipam si se pune in forma de bomboana.
Putem face martipamul nostru: se poate framanta zahar pudra cu nuci, migdale sau alune macinate, in cantitati egale la care adaugam diverse arome.
Se toarna din nou ciocolata deasupra. Se tin tin la frigider, pana se intaresc, se scot din forme si se decoreaza dupa inspiratie. Daca s-au uscat prea tare se pune cu varful unui cutit putina ciocolata topita deasupra bomboanei si se lipeste ornamentul.
Se pot umple sau orna cu nuci, migdale, fructe uscate, bombonele decorative, martipam colorat.
Nu am uitat, le voi pune pe fiecare in cosulet de hartie, dar m-am grabit sa le fotografiez.
Un mare secret: a confectiona bomboane de ciocolata tine loc de cura de slabire. Migaleala si jocul cu forme, arome si culori este o placere care te tine absorbita in „cofetarie”. Fara sa vrei gusti cate putin din ciocolata si atunci nu-ti mai este foame, cel putin cateva ore.
Dar, este bine sa le faci numai cand esti singura acasa, fiindca altfel micile tale creatii sunt in pericol „de moarte”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.