Bezele criminale

Bezelele copilariei mele s-au dovedit o piatra de incercare desi va jur ca reteta e super simpla. Problema este intotdeauna coacerea. Rezultatul a fost acceptabil si sunt convinsa ca data viitoare vor iesi perfecte.

Ingrediente:
3 albusuri
150g zahar
zeama de la o jumatate de lamaie

Se bat albusurile spuma si apoi se adauga zaharul. Se bate din nou compozitia pana se intareste. Se adauga zeama de lamaie si se bate inca o data compozitia.

Se incinge cuptorul la minim – in cazul meu asta inseamna 130 de grade. Pe fundul tavii de cuptor se aseaza o hartie de copt pe care se pun cu spritul ori cu o lingurita bezelele. Se aseaza tava in partea de sus a cuptorului. Se coc 20-30 de minute – sunt gata cand le simtiti tari (se incearca usor cu degetul).

Intr-o lume ideala insa, pentru a obtine niste bezele perfecte ele ar trebui coapte la aceiasi temperatura minima a cuptorului dar cu usa intredeschisa. Probabil ca ar lua cam 3 ore.

Una peste alta bezelele au fost devorate deja de victime!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.