Ardei umpluti


Un clasic al bucatariei romanesti de vara intr-o interpretare criminala.

Ingrediente:
10 ardei grasi maricei cu fundul stabil
500g carne de vita tocata
100 – 150g orez
jumatate de legatura de patrunjel
1 ceapa medie
sare si piper
500 ml suc de rosii
1 frunza de telina
30g faina
2-3 rosii

Se curata ceapa si se toaca marunt, se caleste si se amesteca cu carnea, orezul spalat si scurs, sare, piper, patrunjel tocat si un volum de apa dublu fata de cel de orez. Ca sa va fie usor cu volumul puneti orezul intr-o cana si procedati la fel si cu apa. Se bate bine tocatura pana cand devine pufoasa.

Se curata ardeii de seminte, taind un capacel in jurul coditei care, apoi, se inlatura. Se scot lamelele dinauntru pentru ca pot fi iuti. Dupa asta, se spala ardeii, se scurg de apa si se umplu cu tocatura. Se taie felii din coaja rosiei care se pun in locul capacelului taiat din ardei. Se aseaza unii langa altii intr-o cratita potrivita ca marime, pe al carei fund s-a pus un pic de ulei. Se pun un pic pe foc ca sa-si dezvolte un pic aroma dupa care se toarna sucul de rosii si se completeaza cu apa pana la nivelul lor. Proportia trebuie sa fie jumatate suc de rosii, jumatate apa. In zeama in care fierb ardeii puteti adauga capacelele de ardei tocate, miezul rosiilor tocat si frunze de telina pentru savoare. Se lasa sa fiarba la foc mic acoperiti cam 40 de minute, sunt fierti atunci cand orezul s-a umflat si pulpa ardeiului este facuta.

Cand sunt fierti se freaca faina intr-o cana cu cateva linguri de apa, se adauga sos din cratita in cana si se amesteca bine dupa care se toarna in cratita amestecand cu atentie ca sa nu faceti cocoloase. Se lasa sa fiarba in cateva clocote ca sa se lege un pic.

Se servesc alaturi de iaurt sau smantana.

Pofta buna!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.